Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Óriásropi - Grissini recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 150 g finomliszt
» 150 g rétesliszt
» 10 g friss élesztő
» 1 kávéskanál cukor
» 1 teáskanál
» 2 evőkanál olvasztott vaj
» 120-130 ml tej és víz feles keveréke
» 50-100 g finomra reszelt sajt
» késhegynyi őrölt kömény
» 1 tojássárgája
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A liszteket, sajtot, sót, cukrot, köményt egy tálba teszem. Hozzáadom a vajat. Meglangyosítom a vizes tejet, az élesztőt elkeverem benne, beleöntöm a tálba. Egy villával összekeverem, majd kézzel jól átgyúrom, dagasztom, kb. 5 percig. Ha kíván, akkor vizet tehetünk hozzá, de csak evőkanalanként.
Letakarva hagyom kelni duplájára.
Ha megkelt, átgyúrom a tésztát, egy vastagabb hengert formázok belőle, és késsel kb. 20-25 egyforma szeletet vágok. 10 percig pihentetem, majd egyenként 35 cm hosszú rudakat sodrok a szeletekből (vagy ahogy a leghosszabb tepsi engedi). Beleteszem a tepsibe egymás mellé. Pár csepp tejjel elkevert tojássárgájával megkenem. Beszórhatjuk durva sóval, köménymaggal, szezámmaggal is, én most nem tettem. Hagyom 10 percet kelni, addig begyújtom a sütőt 200 fokra, betolom a tepsit, és aranysárgára sütöm őket, kb. 15-20 perc alatt.
Megjegyzés / tipp:

15 perc után sűrűn figyelni kell
0 komment 10 ember kedveli nyuszko0
2013.05.18 22:24
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tálba teszem, vizes tejet, élesztőt elkeverem, villával összekeverem, vastagabb hengert, leghosszabb tepsi, tepsibe egymás, tojássárgájával, evőkanalanként, Meglangyosítom, Beszórhatjuk, tojássárgája, köménymaggal, aranysárgára, összekeverem, szezámmaggal, szeletekből, leghosszabb, késhegynyi, olvasztott, pihentetem, Beleteszem, finomliszt, rétesliszt, kávéskanál, liszteket, elkeverem, Hozzáadom, beleöntöm, egyenként, begyújtom, vastagabb, Óriásropi, finomliszt, rétesliszt, friss élesztő, kávéskanál cukor, teáskanál, evőkanál olvasztott, feles keveréke, finomra reszelt sajt, késhegynyi őrölt kömény, tojássárgája,
Csirkemáj tejszínes gombamártással
3 komment 10 ember kedveli
Eredeti dobostorta
0 komment 22 ember kedveli
Őszibarack-süti-
0 komment 15 ember kedveli
Sáfrányos,citromos csirkenyárs !
0 komment 7 ember kedveli
Grillezett csirkemell sült zöldségekkel
0 komment 1 ember kedveli
Makaróni sajtkrémmel
0 komment 8 ember kedveli
Szezámos szilvagolyók !
0 komment 4 ember kedveli
Szarvasbélszín-parázson
1 komment 4 ember kedveli
Mogyoróvajas + krémsajtos torta
0 komment 2 ember kedveli
Gombás-krémsajtos töltött batyu
0 komment 8 ember kedveli
Gyümölcsleves narancs juice-al
0 komment 1 ember kedveli
Meggykrémleves őszibarackkal
0 komment 2 ember kedveli
Fűszeres sütőtök leves pirított baconnal és tökmaggal
0 komment 6 ember kedveli
Spórolós krumpli
0 komment 5 ember kedveli
Citromkrém
0 komment 4 ember kedveli
Lencsepüré sajttal,köretnek.
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.